Τρίτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τον Νasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 4,25% αυξάνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση για το Brent και τον χρυσό. Boυτάει 6,5% η μετοχή της McDonald's.

Τρίτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς συνεχίζεται η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. 

O Dow Jones υποχωρεί 1,37% στις 42.336 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 2,2% στις 18.164 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,43% στις 5.767 μονάδες. 

Την Τρίτη ο S&P 500 έκλεισε με πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, πρώτη φορά από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,02% και ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,18%. 

«Το περιβάλλον εξακολουθεί να είναι θετικό για τις μετοχές. Οι τάσεις είναι θετικές. Δεν έχουμε ιδιαίτερο momentum βραχυπρόθεσμα αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 1% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 3,84 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 2010

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,25%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1,25% στα 75,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,29%, στα 75,07 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται 1,078 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της McDonald’s βουτάει πάνω από 6,5%. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι αρρώστησαν στις ΗΠΑ αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο Escherichia coli τρώγοντας σε εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s.

Απώλειες πάνω από 3% σημειώνει η μετοχή της Starbucks καθώς τα κέρδη και οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση το τρίτο τρίμηνο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις (συγκρίσιμων καταστημάτων) μειώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, καθώς οι συναλλαγές στα καταστήματά της στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά ένα δέκατο. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 3% στα 9,1 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο και τα κέρδη ανά μετοχή 25% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v