Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις. «Βουτιά» 13% για την Airbnb. Στο 3,96% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ράλι για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street μετά το ανοδικό διάλλειμα της Τρίτης.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,6% ή 234 μονάδες στις 38.763, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,77% στις 5.199 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,05% στις 16.195 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,6%) και Procter & Gamble (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Amgen (-5,9%) και Walt Disney (-4,2%).

Παράλληλα, η μετοχή της Super Micro Computer «βούλιαξε» 20% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου και ο τίτλος της Airbnb έχασε 13% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα β’ τριμήνου.

«Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί τώρα είναι αν οι ανησυχίες που οδήγησαν την αγορά στη δίνη του sell-off έχουν κατευναστεί» ανέφερε η Κουίνσι Κρόσμπι, υπεύθυνη στρατηγικής στην LPL Financial. «Εστίες μεταβλητότητας αναμένεται ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αλλά είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι καθώς ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα δώσουν τη θέση τους σε μια πιο ήρεμη περίοδο, στην άλλη πλευρά της καταιγίδας υπάρχουν πάντα και ευκαιρίες» πρόσθεσε.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walt Disney καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,39 δολ. και τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 23,16 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,19 δολ. και έσοδα στα 23,07 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η προειδοποίηση για πιθανή επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης στα θεματικά της πάρκα είχε αρνητικό αντίχτυπο στη μετοχή.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,96% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,02%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο 2,4% στα 78,28 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 2,7% στα 75,14 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 2.431 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0921 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v