Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Απώλειες 1,5% για τον Nasdaq. Στο 4,5% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε θετικό έδαφος ο χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι αμερικανικές μετοχές μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης του πληθωρισμού που παρακολουθεί η Fed διατηρήθηκε αμετάβλητος τον Απρίλιο, αλλά ο Nasdaq και ο S&P 500 γύρισαν χαμηλότερα στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 38.133 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,5% χαμηλότερα στις 16.481 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,44% στις 5.212 μονάδες. 

Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ρυθμό 2,7%.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές. Τον Μάρτιο είχε σημειώσει επίσης άνοδο 0,3%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 2,8% σε ετήσια βάση, όσο και τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις.

Σε μηνιαία βάση ο δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Τον Μάρτιο είχε ενισχυθεί κατά 0,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Βrent σημειώνει άνοδο 0,55% στα 82,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα στα 2.374 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 4,5%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon σημειώνει πτώση 2,5%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v