Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1%. Στο 4,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Συγκρατημένη άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το Brent.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή βουτιά που πυροδοτήθηκε από μακροοικονομικά στοιχεία που επανέφεραν τις ανησυχίες ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια ψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

O Dow Jones κινείται 0,2% υψηλότερα στις 39.160 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1% στις 16.910 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 5.301 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,53%, τις μεγαλύτερες από τον Μάρτιο του 2023. 

«Τα πρόσφατα σχόλια αξιωματούχων της Fed, τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον PMI, οδήγησαν σε μια μετάθεση των προσδοκιών για την τροχιά των επιτοκίων», ανέφεραν αναλυτές της OCBC. 

«Οι εξελίξεις αυτές ενίσχυσαν την αντίληψη ότι οι αγορές παραμένουν ευαίσθητες στα νέα στοιχεία. Τα οικονομικά στοιχεία λειτούργησαν επίσης ως υπενθύμιση ότι το τρέχον περιβάλλον των ψηλών επιτοκίων μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερη περίοδο», σημείωσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,7%, μετά από άνοδο 2,6% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,5%.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδος των παραγγελιών.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 69,1 μονάδων από 77,2 τον Απρίλιο. Η αρχική μέτρηση του δείκτη είχε δείξει πτώση στις 67,4 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή αναθεώρηση στις 67,7 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent καταγράφει άνοδο 0,6% στα 81,6 δολάρια το βαρέλι, ο χρυσός ενισχύεται 0,35% στις 2.345 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,97%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v