Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες μετά τα ρεκόρ. Στο 4,4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος 0,3% για τον χρυσό, πάνω από τα $2.400. Οριακή πτώση για το Brent. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτάει 3,5% η JP Morgan.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Διαγράφει τα αρχικά ήπια κέρδη ο Dow Jones με «βαρίδι» τη JP Morgan ενώ ο Nasdaq διευρύνει την άνοδο οδεύοντας σε νέο ρεκόρ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,35% στις 39.833 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,13% στις 5.310 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,5% στις 16.69 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης έφτασε στο επίπεδο των 40.000 μονάδων την Πέμπτη, αλλά έκλεισε πάνω από αυτό μια ημέρα αργότερα, όταν πρόσθεσε 134 μονάδες ,για να φτάσει στις 40.003 μονάδες. 

To ράλι που οδήγησε τον βιομηχανικό δείκτη σε ιστορικό ρεκόρ αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με τον Τομ Λι, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors. «Όπως δηλώσαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναμένουμε οι αγορές να μετατοπιστούν από το "φοβού τον Μάιο" στο "αγόρασε τον Μάιο". Και σε κάθε εβδομάδα που πέρασε, συνέβη αυτό. Κοιτάζοντας την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί», ανέφερε. 

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στη Yardeni Research, Εντ Γιαρντένι, ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ότι ο δείκτης Dow Jones είναι σε τροχιά για άνοδο 50% στις 60.000 μονάδες έως το 2030 και ο S&P 500 μπορεί να αυξηθεί στις 8.000 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 0,3% στα 81,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 2.424 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει μικρή άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 4,45%. 

Η μετοχή της JP Morgan σημειώνει πτώση 3,4%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. O CEO της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, Τζέιμι Ντάιμον, άφησε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του σε λιγότερο από πέντε χρόνια και ό,τι τα σχέδια για τη διαδοχή του βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v