Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο επίκεντρο. Κάτω από το 4,4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Νέο ρεκόρ για τον χρυσό, πάνω από τις $2.370. Οριακές μεταβολές για το αργό. Σε περιοχή διόρθωσης η Nvidia.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας την αρχική ήπια άνοδο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 38.709 μονάδες, o Nasdaq κινείται 0,33% χαμηλότερα στις 16.199 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,48% στις 5.176 μονάδες.

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,04%, ο Dow Jones διολίσθησε 0,03% και ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,03%. 

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός κατέγραψε μηνιαία άνοδο 0,3% τον Μάρτιο και ετήσια 3,5%. 

«Αν ο πληθωρισμός αποτελέσει έκπληξη και αυτό συνεχίσει να οδηγεί υψηλότερα τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, πιστεύω ότι αυτό θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για τις μετοχές», δήλωσε η υπεύθυνη στρατηγικής της iCapital, Aναστάζια Αμορόζο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων NFIB στις ΗΠΑ υποχώρησε στις 88,5 μονάδες τον Μάρτιο, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Δεκέμβριο του 2012, μεταδίδει ο Guardian.

Αυτός είναι ο 27ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο (98).

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακές μεταβολές στα 86,4 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,8% στις 2.371 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης στο 4,38%.  

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia υποχωρεί 3,3% στα 843 δολάρια. Αν η μετοχή κλείσει κάτω από τα 852 δολάρια θα εισέλθει σε περιοχή διόρθωσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v