Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τους Nasdaq και S&P 500 να ενισχύονται πάνω από 1%. Στο 4,37% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πάνω από τα $2.300 ο χρυσός. Στα $87 κινείται το αμερικανικό αργό. Θετικά πρόσημα για το δολάριο.

Aνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάρτιο και ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα και στην ενίσχυση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.  

O Dow Jones ενισχύεται 0,87% στις 38.954 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,48% υψηλότερα στις 16.294 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,2% στις 5.210 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες πάνω από 1% την Πέμπτη, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 303.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο από 270.000 τον Φεβρουάριο και 256.000 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν βουτιά στις 200.000 θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,8% από 3,9% τον Φεβρουάριο.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 4,1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία βάση. Οι μετρήσεις ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αν και οι μειώσεις επιτοκίων μπορεί να μην έρθουν τόσο γρήγορα όσο ανέμεναν οι αγορές και οι επενδυτές, η Fed δεν θα επικεντρωθεί στα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία παραμένει ανθεκτική και θα αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική της πολιτική, τόνισε στο Bloomberg o Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

«Το σημαντικό στοιχείο είναι το μέσο ωρομίσθιο, ο ρυθμός αύξησης του οποίου έχει πέσει στο 4,1% σε ετήσια βάση, το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2021», δήλωσε στο Reuters ο CEO και υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στη Waddel & Associates, Ντέιβιντ Γουάντγουελ. «Οπότε η έκθεση για την απασχόληση ήταν "καυτή", αλλά ήταν μια έκθεση που έδειξε επιβράδυνση του πληθωρισμού και για αυτό μπορεί να τη χωνέψει η αγορά. Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι», πρόσθεσε. 

Οι αγορές προεξοφλούν τώρα πιθανότητα τουλάχιστον 56% για μια μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα τον Ιούνιο, έναντι 60% πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει την άνοδο, με την τιμή της αμερικανικής ποικιλίας να καταγράφει κέρδη 0,4% στα 87,05 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,25%, στα 2.315 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,37%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v