Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες μετά το υποτονικό ξεκίνημα με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1%. Στο 4,14% αυξάνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Αλμα 11% για την Oracle. Μικρή πτώση για το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί ο χρυσός.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ενισχύθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 39.014 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,18% στις 16.207 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,92% στις 5.167 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε ετήσια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, σκαρφάλωσε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, έναντι πρόβλεψης για κέρδη κατά 0,3%. 

Στο ταμπλό, σε θετικό έδαφος κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές. 

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται 2,5%. 

Άνοδο πάνω από 1% καταγράφουν οι μετοχές των Apple και Microsoft. 

Άλμα 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Oracle, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,68% στα 77,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,8% στα 2.170 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,091 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 6 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,14%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v