Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Στο 4,08% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτάει 5% η Meta. Απώλειες για το αργό.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διευρύνοντας τις απώλειες της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,48% στις 38.536 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,62% χαμηλότερα στις 15.989 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,59% στις 5.093 μονάδες. 

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Φεβρουάριο. Αργότερα την εβδομάδα θα δημοσιευτεί και η μέτρηση για τις τιμές παραγωγού. 

Στο ταμπλό, η Nvidia υποχωρεί 2%. Την Παρασκευή σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη Μαΐου.

Η μετοχή της Super Micro Computer υποχωρεί πάνω από 9,5%. 

Η Meta, η μητρική του Facebook, βουτάει 5%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,2% χαμηλότερα στα 77,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει οριακά 0,03% στα 2.185 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,092 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,09%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v