Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τα στοιχεία για πληθωρισμό στο επίκεντρο. Στο 4,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για τον χρυσό. Οριακή πτώση για το αργό.

Οριακές κινήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την άνοδο σε επίπεδα-ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,08% στις 39.167 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 5.095 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,1% στις 16.015 μονάδες. 

Την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε σε επίπεδα-ρεκόρ, ο S&P 500 σκαρφάλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάνω από τις 5.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έφτασε σε υψηλό 52 εβδομάδων. 

To ράλι πυροδοτήθηκε από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου της Nvidia, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας παραγωγής τσιπ έχει αποδειχθεί καταλύτης στα κέρδη της Wall Street από την αρχή του έτους, αντισταθμίζοντας την απογοήτευση από την καθυστερημένη εκκίνηση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed. 

Οι traders μετέθεσαν για αργότερα τα στοιχήματα για την πρώτη μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο. 

Την Πέμπτη θα δημοσιευτεί ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) για τον Ιανουάριο, τον οποίο παρακολουθεί η Fed για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής. 

Η μετοχή της Amazon διαπραγματεύεται από σήμερα στον δείκτη Dow Jones, αντικαθιστώντας τη Walgreens Boots Alliance. Η προσθήκη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξήσει την έκθεση του δείκτη στην τεχνολογία και στο λιανικό εμπόριο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,13% στα 76,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,52% στα 2.038 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης στο 4,25%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v