Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην Nvidia

Οριακή άνοδος για τους Dow Jones και S&P 500 ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε ο Nasdaq. Νέες πιέσεις στην μετοχή της Nvidia. Στο 4,31% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην Nvidia

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου της Nvidia, η μετοχή της οποίας υποχώρησε για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά κατά 2,9%.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 48 μονάδες στις 38.612, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο0 0,13% στις 4.981 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 15.580 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Dow (+1,7%) και Nike (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-3%) και Intel (-2,6%).

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed εξέφρασαν ανησυχία στην προηγούμενη συνεδρίαση για τον κίνδυνο πρόωρης μείωσης των επιτοκίων, εν μέσω ευρείας αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο πρέπει να παραμείνουν τα επιτόκια σε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

«Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την αβεβαιότητα για το πόσο θα πρέπει να διατηρηθεί η περιοριστική νομισματική πολιτική» τονίζεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 30 με 31 Ιανουαρίου.

«Ο τεχνολογικός κλάδος είναι υπερτιμημένος», υποστήριξε ο επικεφαλής επενδύσεων της NorthEnd Private Wealth, Alex McGrath, λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nvidia. «Το sell off στη μετοχή της Nvidia και άλλων τεχνολογικών κολοσσών δείχνει ότι οι επενδυτές έρχονται σε επαφή με τη θεωρία του «μεγαλύτερου ηλίθιου», όπου μετοχές υπερτιμημένες συνεχίζουν να ανεβαίνουν γιατί υπάρχουν επενδυτές έτοιμοι να πληρώσουν περισσότερα μέχρις ότου… δεν μείνει κανείς για να κρατήσει υψηλά την μετοχή».

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,31% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,66%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 77,85 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 2.035 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0818 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v