Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει την κούρσα η Wall Street

Επανέρχεται σε θετικά πρόσημα το αμερικανικό χρηματιστήριο. Τόνωση από την αύξηση ΑΕΠ, αν και κάτω των προσδοκιών. Απώλειες για πετρέλαιο και δολάριο, γύρισαν θετικές οι αποδόσεις των ομολόγων.

Συνεχίζει την κούρσα η Wall Street

Aνακάμπτουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά από μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν οι πωλητές, παίρνοντας ανάσες ύστερα από το πολυήμερο ράλι χρηματιστηριακών κερδών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 37.292 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,66% στις 4.729 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 14.887 μονάδες.

Οι κινήσεις ακολουθούν μία ημέρα απωλειών στη Wall Street, τη χειρότερη από τον Οκτώβριο. Από τότε μέχρι την περασμένη Τρίτη, βέβαια, ο Dow και ο S&P 500 έχουν εκτιναχθεί πάνω από 15%, ενώ ο Nasdaq ξεπέρασε το +19%.

«Οι αγορές λειτουργούν στο φουλ για πολύ καιρό», δήλωσε ο Rob Haworth, αναλυτής στη US Bank Asset Management. «Υπάρχει ίσως κάποια εξάντληση των αγοραστών με βραχύ ορίζοντα».

Εν τω μεταξύ, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,9% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του Bureau of Economic Analysis, πιο κάτω από το 5,2% της δεύτερης εκτίμησης και την άνοδο 5,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το δεύτερο τρίμηνο, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε 2,1%.

Ταυτόχρονα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν σχεδόν ανεπαίσθητη αύξηση 2.000 αιτημάτων, καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ συνεχίζει να επιδεικνύει ισχύ. Αύριο Παρασκευή αναμένονται τα επίσημα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, δείκτης που λειτουργεί ως βαρόμετρο για τη Fed αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού.

Στο ταμπλό, η Micron κάνει άλμα άνω του 7% αφού η καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο αλλά και το πρώτο του νέου έτους ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street. Η Salesforce κερδίζει 2% μετά από αναβάθμιση από τη Morgan Stanley. Η Boeing ενισχύεται 1,8% μετά από συμφωνία για παραδόσεις αεροσκαφών στην Κίνα, ενώ η Paramount βουτά 1,6% μετά από αναφορά για πρώιμες συνομιλίες περί συγχώνευσης με τη Warner Bros.

Σε ανοδική τροχιά γύρισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης, στο 3,88%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,59% στα 73,78 δολάρια και ο χρυσός ενισχύεται 0,16% στα 2.051 δολ./ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,42% έναντι του ευρώ, στο 1,0989 δολ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v