Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζει ο Dow Jones

Συγκρατημένη άνοδος για τους δείκτες, μετά την έβδομη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Στο 3,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Άλμα 3,3% για το αργό. Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό.

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζει ο Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 37.340 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 14.838 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,31% στις 4.733 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος για έβδομη διαδοχική εβδομάδα. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο σερί για τον S&P 500 από το 2017. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 3,3% από την αρχή του μήνα, ενώ οι Dow Jones και Nasdaq έχουν καταγράψει κέρδη 3,8% και 4,1%. 

Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε δραστικά την περασμένη εβδομάδα, μετά το «σήμα» της Fed ότι αναμένει τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024. 

«Η επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι χαμηλές προσδοκίες για την ανάπτυξη και η ακλόνητη αναπτυξιακή δυναμική είναι ένας ιδανικός συνδυασμός από την οπτική της αγοράς. Έχουμε υποστηρίξει ξανά και ξανά ότι αυτό είναι ένα ιδανικό περιβάλλον», έγραψε σε σημείωμα την Παρασκευή ο Μαξ Κέντερ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB ενισχύθηκε 3 μονάδες σε σχέση με τον Νοέμβριο, στις 37 μονάδες. H μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 3,3% στα 73,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,1% στα 2.037 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,093 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 4 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v