Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τους Nasdaq και S&P 500 να γυρίζουν σε αρνητικό έααφος. Στο 4,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί από τα υψηλά τριών ετών ο χρυσός. Κέρδη για το αργό.

Σε υψηλό έτους ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος κινείται ο Dow Jones ενώ S&P 500 και Nasdaq δεν κράτησαν τα αρχικά κέρδη, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι 3,4% τον Σεπτέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2021. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,1%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 3,5% σε ετήσια βάση από 3,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 3,5%.

Εν τω μεταξύ, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών. Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, υποχώρησε 1,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο στις 71,4 μονάδες.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,88% στις 35.738 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,12% στις 14.275 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,17% υψηλότερα στις 4.555 μονάδες. 

Οι δείκτες ετοιμάζονται να κλείσουν τον Νοέμβριο με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τον τελευταίο χρόνο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα κέρδη και υποχωρεί 2% στα 76,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,44% στα 2.057 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,091 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,32%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v