Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Διευρύνουν το ράλι του Νοεμβρίου οι δείκτες, με τα οικονομικά στοιχεία και τη Fed στο επίκεντρο. Στο 4,28% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Νέα άνοδος για τον χρυσό στα $2.051. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για το αργό.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα τελευταία στοιχεία που επιβεβαίωσαν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό παρά τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 35.511 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,79% στις 14.396 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,55% στις 4.581 μονάδες.

Oι δείκτες έκλεισαν με οριακή άνοδο την Τρίτη, μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος έστειλε «σήμα» για χαμηλότερα επιτόκια τους ερχόμενους μήνες, αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί. 

«Οι αγορές αρχίζουν να προσαρμόζονται στην ιδέα ότι θα υπάρξει πράγματι ομαλή προσγείωση και ότι τα επιτόκια θα μειωθούν ή θα μείνουν σταθερά το 2024», δήλωσε ο Πίτερ Άντερσεν, ιδρυτής της Andersen Capital Management στη Βοστώνη. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,2% το τρίτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 4,9%. Οι αναλυτές προέβλεπαν αναθεώρηση της μέτρησης στο 5%.

Αυτός είναι ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία, αν εξαιρεθούν τα χρόνια της πανδημίας το 2020-21.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1% στα 77,2 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός συνεχίζει το ράλι, καταγράφοντας κέρδη 0,97% στα 2.059 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,098 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει 3 μονάδες βάσης στο 4,28%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v