Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε το ιστορικό ρεκόρ ο Dow Jones

Tέλος στο ράλι του βιομηχανικού δείκτη μετά από 13 ανοδικές συνεδριάσεις. Πάνω από το 4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ξεπέρασε τα $80 το αργό. Άλμα για το δολάριο. Βουτιά 1,3% για τον χρυσό. Κέρδη 4,4% για τη Meta.

Εχασε το ιστορικό ρεκόρ ο Dow Jones

Οι αμερικανικές μετοχές διέγραψαν τα αρχικά κέρδη με τον Dow Jones να βάζει τέλος στο μεγαλύτερο σερί ανοδικών συνεδριάσεων από το 1987 και να χάνει ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,67% στις 35.281 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,55% χαμηλότερα στις 14.050 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,64% στις 4.537 μονάδες.

«Φαίνεται ότι ο αρχικός ενθουσιασμός εξανεμίστηκε» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Annex Wealth Management στο Reuters, προσθέτοντας ότι η εικόνα από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει ώς τώρα οι εισηγμένες έιναι μεικτή.

Αν έκλεινε υψηλότερα, ο Dow Jones θα έγραφε ιστορία, καθώς θα σημείωνε ένα σερί 14 ανοδικών συνεδριάσεων, κάτι που δεν έχει καταγραφεί μετά τον Ιούνιο του 1897. Σημειώνεται ότι ο δείκτης δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1896.

Οι μετοχές αρχικά αντέδρασαν θετικά στα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 2,4% το δεύτερο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο 2%. Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1,6%, με την αμερικανική οικονομία να εμφανίζει ανθεκτικότητα παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια, ενώ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 221.000 την προηγούμενη εβδομάδα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

Από τα υπόλοιπα νέα από το μέτωπο της οικονομίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου κατά 7.000, στις 221.000, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών. 

Εν τω μεταξύ, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικίων κινήθηκαν υψηλότερα σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο κατά 0,3%. Αυτή ήταν η πρώτη μηνιαία άνοδος από τον Φεβρουάριο. 

Στα ταμπλό, η μετοχή της Meta Platforms έκλεισε με άνοδο 4,4% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το ισχυρό guidance. Τα στοιχεία της εταιρείας ενισχύθηκαν από την ανάκαμψη των εσόδων από διαφημίσεις.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχώρησε κάτω από τα 1.940 δολάρια σε χαμηλό δύο εβδομάδων, κλείνοντας με απώλειες 1,3%. Στον αντίποδα, η αμερικανική ποικιλία του αργού κινήθηκε υψηλότερα 1,7% στα 80,09 δολάρια το βαρέλι. Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο που κλείνει πάνω από τα 80 δολάρια.

Στα ομόλοα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποίησε ράλι 15 μονάδων βάσης στο 4,008%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε άλμα 1% έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v