Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street ενόψει Fed

Έκανε το «11 στα 11» ο Dow Jones. Σε υψηλό τριών μηνών το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Κέρδη 2,5% για τη Chevron. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street ενόψει Fed

Υψηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,52% στις 35.411 μονάδες κλείνοντας σε θετικό έδαφος για ενδέκατη διαδοχική συνεδρίαση.  Ο Νasdaq κινήθηκε 0,19% υψηλότερα στις 14.058 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,4% στις 4.544 μονάδες.

H Fed αναμένεται να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια την Τετάρτη. 

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα αυτή την εβδομάδα στις ανακοινώσεις των Alphabet, Microsoft και Meta. Ο Nasdaq έχει πραγματοποιήσει ράλι 34% από την αρχή του έτους.

Περίπου το 40% των εταιρειών του Dow Jones και το 30% του S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Microsoft και Meta.

«Αυτή η εβδομάδα θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να τεστάρουν οι επενδυτές το ράλι της αγοράς μετοχών στις 12 Οκτωβρίου και έχει συνεχιστεί μέχρι τώρα», έγραψε αναλυτής της Oppenheimer τη Δευτέρα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P σημείωσε πτώση στις 52 μονάδες τον Ιούλιο από 53,2 τον Ιούνιο. O PMI της S&P για τον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,4 μονάδες από 54,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάρτιο. Ο μεταποιητικός PMI, εν τω μεταξύ, ενισχύθηκε στις 49 μονάδες από τις 46,3 προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2,5% στo υψηλό τριών μηνών των 78,7 δολαρίων το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολίσθησε 0,3% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε οριακές μεταβολές στο 3,82%.

Στο ταμπλό, η Chevron έκλεισε με άνοδο 2,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v