Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο. Στο 3,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση για τον χρυσό. Κέρδη για το αργό.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από τις εισηγμένες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 35.303 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,41% υψηλότερα στις 14.090 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,38% στις 4.553 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης έκλεισε την περασμένη εβδομάδα καταγράφοντας τη δέκατη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί από το 2017. Ο S&P 500 σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο 0,7%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε για την εβδομάδα κατά 0,6%.

Σήμερα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ νέες σταθμίσεις για τις μετοχές του Nasdaq 100, στο δεύτερο μεγάλο rebalancing τα τελευταία 25 χρόνια. 

Oι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης την Τετάρτη. 

Εν τω μεταξύ, περίπου το 40% των εταιρειών του Dow Jones και το 30% του S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Alphabet, Microsoft και Meta

«Αυτή η εβδομάδα θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να τεστάρουν οι επενδυτές το ράλι της αγοράς μετοχών στις 12 Οκτωβρίου και έχει συνεχιστεί μέχρι τώρα», έγραψε αναλυτής της Oppenheimer τη Δευτέρα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P σημείωσε πτώση στις 52 μονάδες τον Ιούλιο από 53,2 τον Ιούνιο. O PMI της S&P για τον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,4 μονάδες από 54,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάρτιο. Ο μεταποιητικός PMI, εν τω μεταξύ, ενισχύθηκε στις 49 μονάδες από τις 46,3 προηγουμένως.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 0,7% στα 77,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,08% στα 1.965 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,108 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 3,81%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v