Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Απώλεις πάνω από 2% για Nasdaq. Boυτιά 9% για Netflix και Tesla. Στο 3,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Άνοδος για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τη βουτιά των μετοχών του Netflix και της Tesla να ασκούν πιέσεις στον τεχνολογικό δείκτη. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44% στις 35.200 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 2,2% στις 14.040 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,4% στις 4.547 μονάδες.

Τα τριμηνιαία έσοδα του Netflix αυξήθηκαν στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένα κατά 3% από πέρυσι, αλλά λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις για 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία υπολογίζει ότι τα έσοδα θα ανέλθουν στα 8,5 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 8,7 δισ. δολάρια.

Eν τω μεταξύ, η πλατφόρμα πρόσθεσε σχεδόν 6 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλάσιους από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Το Netflix τον Μάιο φρέναρε την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για λογαριασμούς στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, το Netflix έχει πει στους πελάτες ότι αν θέλουν να μοιραστούν τον κωδικό πρόσβασής τους, πρέπει να πληρώνουν $7,99 τον μήνα για να προσθέσουν ένα άτομο έξω από το σπίτι τους ή $6,99 εάν είναι διατεθειμένοι να έχουν λογαριασμό με διαφημίσεις. Στους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου, το Netflix πρόσθεσε 5,9 εκατομμύρια συνδρομητές, πολύ πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street για 2 εκατομμύρια. «Η αντίδραση ακύρωσης (συνδρομών) ήταν χαμηλή», είπε η εταιρεία στους επενδυτές την Τετάρτη.

Η μετοχή του Netflix υποχωρεί 8,8% στα 442 δολάρια. 

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Tesla μειώθηκε στο 18,2% το δεύτερο τρίμηνο, από 25% ένα χρόνο πριν.«Είναι λογικό να θυσιάσουμε τα περιθώρια υπέρ της κατασκευής περισσότερων οχημάτων επειδή πιστεύουμε ότι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα έχουν μια δραματική αύξηση της αποτίμησης», είπε ο Μασκ.

Η μετοχή της Tesla βουτάει 9,7%.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 από 237.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 242.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, διολίσθησε στις 237.500 έναντι 246.750 μια βδομάδα νωρίτερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,7% στα 75,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,2% στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,18 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται 6 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,82%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v