Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία της 4ης Ιουλίου. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Στο 3,94% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street μετά τη Fed

Πτώση στη Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Οι αξιωματούχοι της Fed δεν ήταν τόσο ενωμένοι τον Ιούνιο όσο φαίνεται από την ομόφωνη απόφαση στο πέρας της συνεδρίασης, καθώς κάποιοι τάχθηκαν υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed συμφώνησαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα στη συνεδρίαση του Ιουνίου σε μια προσπάθεια να αγοράσουν χρόνο και να αξιολογήσουν αν θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, μολονότι οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα αναγκαστούν να συσφίξουν περαιτέρω τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,37% ή 129 μονάδες στις 34.289, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,20% στις 4.446 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,18% στις 13791 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+1,3%) και Boeing (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-2,5%) και Nike (-2,3%).

Μετά το ράλι του α΄εξαμήνου, ιδιαίτερα για τους Nasdaq και S&P 500, o Ryan Detrick της Carson Groups σημείωσε: «Ενδεχομένως να δούμε ένα πισωγύρισμα της αγοράς, κάπου τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο- απόλυτα φυσιολογική κίνηση- αλλά εμείς θα είμαστε αγοραστές σε κάθε υποχώρηση».

Στο μεταξύ, μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση σημείωσαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάιο στις ΗΠΑ, καθώς ενισχύθηκαν 0,3% έναντι 0,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα αναπτύχθηκε τον Ιούνιο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών, εντείνοντας τους φόβους για τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιστρέφοντας στην αμερικανική αγορά, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,94% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,94%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 2,9% στα 71,79 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.927 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0853 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v