Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακές κινήσεις με τον Nasdaq να συνεχίζει σε θετικό έδαφος. Στο 3,8% η απόδοση του 10ετούς. Ράλι 7,5% για Tesla. Διολισθαίνει το δολάριο. Συγκρατημένα κέρδη για αργό και χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι μετά την ανακοίνωση πωλήσεων-ρεκόρ για το δεύτερο τρίμηνο.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 34.358 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 13.810 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,05% στις 4.448 μονάδες.

Η αγορά θα κλείσει σήμερα νωρίτερα, λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου.

Και οι τρεις κύριοι δείκτες  έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους με θετικά πρόσημα την Παρασκευή, με τον Nasdaq να σημειώνει άλμα 31,7%, την καλύτερη επίδοση πρώτου εξαμήνου των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

«Η τεχνολογία θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί όσον αφορά τα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δεδομένου του ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά θα υπάρξουν μικτά αποτελέσματα σε άλλους τομείς», δήλωσε ο Πίτερ Άντερσεν, ιδρυτής της Andersen Capital Management.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed για ενδείξεις σχετικά με το μονοπάτι νομισματικής σύσφιξης που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα. Είναι προγραμματισμένο να δημοσιευτούν την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων μεταξύ του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου βρέθηκε σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών, σηματοδοτώντας ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές βλέπουν τον τρέχοντα κύκλο σύσφιξης της Fed να οδηγεί τις ΗΠΑ σε ύφεση.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η μεταποίηση στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε αναπάντεχα τον Μάιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020.

Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 46 μονάδες από 46,9 τον Απρίλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 47,2 μονάδες.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση της μεταποίησης.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 0,28% στα 70,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.931 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 6 μονάδες βάσης στο 3,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 7,5% στα 281 δολάρια.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v