Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τις δηλώσεις του προέδρου της Fed στο επίκεντρο. Στο 3,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος για το πετρέλαιο. Απώλειες για τον χρυσό. Πτώση 2% για την Nvidia.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω πιέσεων από τα δημοσιεύματα για περιορισμούς στις εξαγωγές αμερικανικής τεχνολογίας στην Κίνα και ενώ οι επενδυτές επεξεργάζονται τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 33.825 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 13.537 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,29% στις 4.365 μονάδες.

Ο Πάουελ τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed προβλέπουν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα έβγαζε από το τραπέζι το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις επιτοκίων σε διαδοχικές συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει κινηθεί χαμηλότερα για έξι διαδοχικούς μήνες. Σημείωσε επίσης ότι η μείωση των ενοικίων προβλέπεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθωρισμού αλλά επισήμανε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο.

Ο πρόεδρος της Fed υποστήριξε ακόμα ότι μια ύφεση δεν είναι το πιθανότερο σενάριο για την αμερικανική οικονομία.

Η Wall Street Journal μετέδωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά την επιβολή νέων περιορισμών στις εξαγωγές μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Οι μετοχές των εταιρειών Nvidia και Advanced Micro Devices (AMD) καταγράφουν πτώση 2,2 και 1,8% αντίστοιχα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,4% στα 67,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,39% χαμηλότερα στα 1.916 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,094 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 3,74%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v