Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει το ράλι η Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Ανοδο σημειώνουν οι δείκτες, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων. Στο 3,71% διολισθαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανακάμπτει το αργό. Απώλειες 0,6% για τον χρυσό.

Συνεχίζει το ράλι η Wall Street μετά τον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγάλη πτώση του πληθωρισμού τον Μάιο, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η Fed θα μπορούσε να μην αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη. 

Ο Dow Jones κινείται 0,2% υψηλότερα στις 34.122 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,7% στις 13.560 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 4.359 μονάδες. 

Ο Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 τη Δευτέρα, καταγράφοντας άλμα 1,5% και 0,9% αντίστοιχα. Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε 0,5%.

Ο S&P 500 έχει σημειώσει πλέον άνοδο περισσότερο από 24% από το χαμηλό του Οκτωβρίου.

Από το μέτωπο του πληθωρισμού, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση τον Μάιο. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.

Αυτός ήταν ο ενδέκατος διαδοχικός μήνας στον οποίο καταγράφεται πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,1%. Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 4,9%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης κινήθηκε 0,1% υψηλότερα, έναντι ανόδου 0,4% τον Απρίλιο.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 5,3% σε ετήσια βάση τον Μάιο έναντι ανόδου 5,6% τον Απρίλιο.

H αγορά προθεσμιακών συμβολαίων δίνει πιθανότητα 100% να παγώσει η Fed τις αυξήσεις επιτοκίων την Τετάρτη.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 3,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 69 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.957 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v