Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τον S&P 500 να οδεύει στην τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών. Στο 3,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση για το αργό. Ράλι 5% για την Tesla.

Τέταρτη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,2% στις 33.923 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 13.376 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 4.321 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες διεύρυναν το πρόσφατο ράλι τους, με τον S&P 500 να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο του 2023 με κέρδη 0,6%. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,5%, κλείνοντας σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Nasdaq σημείωσε ράλι 1,02%.

Οι επενδυτές είδαν με θετικό μάτι τα σημάδια ότι μια ευρύτερη δέσμη μετοχών, συμπεριλαμβανομένων μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης, συμμετείχε στο πρόσφατο ράλι.

Ο S&P 500 οδεύει στην τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο. Ο Dow οδεύει στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Από την άλλη πλευρά, ο Nasdaq βρίσκεται σε τροχιά να σπάσει ένα σερί έξι ανοδικών εβδομάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,45% στα 70,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% χαμηλότερα στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,077 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται 2 μονάδες βάσης, στο 3,75%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 5,4%. H μετοχή οδεύει προς την 11η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, καθώς η General Motors (GM) ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο δίκτυο φόρτισης της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v