Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Επιφυλακτική άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P να κινείται κοντά σε υψηλά εννέα μηνών. «Βουτιά» 12% για την Coinbase. Στο 3,70% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Στάση αναμονής στη Wall Street με το βλέμμα στην Fed

Θετικό πρόσημο στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, αναλυτές βλέπουν πιθανή μια προσωρινή παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά την άνοδο της ανεργίας τον Μάιο στο 3,7% από 3,4% τον προηγούμενο μήνα.

«Εν αναμονή της Fed την επόμενη εβδομάδα, η αγορά δείχνει να παίρνει ανάσες», σχολίασε ο CEO της ΚΚΜ Financial, Jeff Kilburg.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,03% ή 10 μονάδες στις 33.573, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4.283 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,36% στις 13.276 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+3,5%) και American Express (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-3%) και UnitedHealth (-2,4%).

Αντίστοιχα, η μετοχή της Apple υποχώρησε 0,1%, μετά το ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε νέα συσκευή «μικτής πραγματικότητας» ονόματι Vision Pro.

Επιπλέον, η μετοχή της Coinbase «βούλιαξε» 12% μετά από μήνυση που υπέβαλε η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Στο μεταξύ, αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν μικρότερη πιθανότητα να εισέλθουν σε ύφεση οι ΗΠΑ το επόμενο έτος, σύμφωνα με σημείωμα προς τους επενδυτές που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι μείωσε την πιθανότητα να εισέλθουν σε ύφεση οι ΗΠΑ στο 25%, κάτω από το 35% που προέβλεπε μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,70% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,52%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,6% στα 71,74 δολ. παρά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.981 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0694 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v