Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνει το ράλι η αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1%. Στο 3,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 3% για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Άλμα 4,5% για τη μετοχή της Intel.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τo ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό και τη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 33.952 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% υψηλότερα στις 13.394 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,48% στις 4.319 μονάδες.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή σε υψηλό 10 μηνών, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει μια απότομη οικονομική συρρίκνωση. 

Το αφήγημα αυτό θα τεθεί υπό έλεγχο τις ερχόμενες ημέρες. 

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Μάιο θα δημοσιευτεί την Τρίτη. Οι επενδυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού στο 4%. 

Μια τέτοια πτώση θα ενίσχυε τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Fed θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 5% με 5,25% μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της την Τετάρτη. 

Ωστόσο, αναλυτές επισήμαναν ότι οι πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων από άλλες κεντρικές τράπεζες σημαίνουν ότι οι επενδυτές δεν θα έπρεπε να παίρνουν τίποτα ως δεδομένο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 68,02 δολάρια, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.971 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,076 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 2 μονάδων βάσης στο 3,73%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel σημειώνει άνοδο 4,5% στα 32 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v