Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω πιέσεων στις περιφερειακές τράπεζες. Στο 3,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τις μετοχές των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών να βρίσκονται υπό πίεση και το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 33.542 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,52% χαμηλότερα στις 12.193 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,42% στις 4.120 μονάδες.

Η μετοχή της PacWest υποχωρεί πάνω από 8%, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα κατά την οποία η περιφερειακή τράπεζα έκλεισε με άνοδο 3%. H μετοχή της Western Alliance καταγράφει πτώση 4%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην αυριανή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα στοιχεία θα δείξουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5% τον Απρίλιο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης στο 3,51%. Η απόδοση του 3μηνου εντόκου σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001, εν μέσω ανησυχιών για το «ταβάνι του χρέους».

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται 1% χαμηλότερα στα 72,3 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 2.032 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή του PayPal βουτάει 8%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v