Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Οριακές απώλειες στην αμερικανική αγορά, με τις περιφερειακές τράπεζες να σημειώνουν ισχυρά κέρδη. Άλμα 20% για την PacWest. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,52% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για το αργό.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες μετά το ράλι της Παρασκευής, με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να καταγράφουν ισχυρά κέρδη. 

O Dow Jones κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 33.587 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,38% στις 12.210 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,15% στις 4.128 μονάδες. 

Την Παρασκευή ο βιομηχανικός δείκτες έκλεισε με άνοδο 1,65%, ο S&P 500 1,85% και ο Nasdaq 2,25%. 

Mεγάλη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών, με τη PacWest να ενισχύεται 22%. Την Παρασκευή η τράπεζα με έδρα το Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει μέρισμα 1 σεντ ανά μετοχή, αντί για το σύνηθες μέρισμα των 25 σεντς, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας στον τραπεζικό τομέα.

«Δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας της μετοχής τελευταία, πιστεύουμε ότι αυτή η μείωση του μερίσματος έχει νόημα και μπορεί να βοηθήσει στον ρυθμό της δημιουργίας κεφαλαίων», έγραψαν αναλυτές της RBC Capital Markets σε σημείωμα.

Η μετοχή της PacWest, η οποία εκτινάχτηκε ως και 82% στην τελευταία συνεδρίαση, διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 7 δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα βούτηξε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης πιθανής πώλησης ή αύξησης κεφαλαίου.

Οι επενδυτές αξιολογούν κατά πόσον η τραπεζική κρίση έχει υποχωρήσει, σύμφωνα με τον αναλυτή της Oanda, Έντουαρντ Μόγια. «Φαίνεται ότι η Wall Street προσπαθεί να καταλάβει αν οι τραπεζικές πιέσεις πλησιάζουν στο τέλος», σημείωσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,9% στα 73,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 2.030 δολάρια η ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,52%, σημειώνοντας άνοδο 2 μονάδων βάσης. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Berkshire Hathaway ενισχύεται πάνω από 1%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β' τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v