Σε επίπεδα-ρεκόρ για πέμπτη ημέρα ο S&P 500

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι S&P 500 και Dow Jones στην τελευταία συνεδρίαση του δεύτερου τριμήνου. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Σε επίπεδα-ρεκόρ για πέμπτη ημέρα ο S&P 500

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, οδεύοντας σε ένα κερδοφόρο δεύτερο τρίμηνο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,24% στις 34.375 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,19% στις 14.502 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,07%. 

Η Τετάρτη είναι η τελευταία ημέρα του δεύτερου τριμήνου και η τελευταία του πρώτου εξαμήνου του 2021. Aπό την αρχή του έτους, ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 14%, ενώ ο Nasdaq και ο Dow Jones έχουν ενισχυθεί κατά 12%. Για το δεύτερο τρίμηνο, ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη 8%, ενώ ο δείκτης οδεύει για τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα.

Οι επενδυτές έχουν συνεχίσει να αγοράζουν μετοχές παρά την άνοδο του πληθωρισμού, εν μέσω προσδοκιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και ότι η Fed θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη χαλαρή νομισματική πολιτική.

Οι τρεις μετοχές του Dow Jones που έχουν καταγράψει τα μεγαλύτερη κέρδη μέχρι στιγμής είναι η Goldman Sachs, η American Express και η Walgreens Boots Alliance, οι οποίες έχουν ενισχυθεί πάνω από 30%. Η Chevron, η Microsoft και η JP Morgan έχουν κινηθεί πάνω από 20% υψηλότερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε θέσεις εργασίας με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, χάρη στο άλμα των προσλήψεων στον τομέα της φιλοξενίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ADP. Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 692.000 έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 550.00. Τον Μάιο είχαν δημιουργηθεί 886.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,186 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 1,45%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 73,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στα 1.756 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v