Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το φορονομοσχέδιο στο επίκεντρο

Μικρή πτώση σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με τους επενδυτές να περιμένουν την ψήφιση του φορονομοσχεδίου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανοδος για το αργό.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall με το φορονομοσχέδιο στο επίκεντρο

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές, με τους Dow Jones και S&P 500 να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ που βρέθηκαν στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αναμένεται να περάσει από το Κογκρέσο το βράδυ της Τρίτης.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 24.741 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,32% στις 6.972 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,13% χαμηλότερα, στις 2.686 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν άνοδο 3,3% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,297 εκατ. Σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, οι ενάρξεις ενισχύθηκαν κατά 12,9%.

Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Μarketwatch ήταν για πτώση των ενάρξεων στο 1,25 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,38% στα 57,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,09% στα 1.264 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1828 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται πάνω από το 2,4%, στο 2,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Wal-Mart σημειώνει άνοδο 1,3%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v