Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κέρδη στη Wall με τον Dow να πετυχαίνει το 70ό ρεκόρ φέτος

Σε νέα υψηλά αναρριχήθηκαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ο Dow πέτυχε το 70ό ρεκόρ για φέτος. Στο προσκήνιο το φορονομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ. Απώλειες για το πετρέλαιο. Ανοδος για τον χρυσό.

Νέα κέρδη στη Wall με τον Dow να πετυχαίνει το 70ό ρεκόρ φέτος

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street για ακόμη μια συνεδρίαση, καταγράφοντας νέα ιστορικά υψηλά.

Αφορμή αποτέλεσε η αισιοδοξία ότι αύριο θα ψηφιστεί από το Κονγκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο φέρνει σημαντικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν οριακό προβάδισμα μόλις δυο ψήφων.

Από τις μετοχές του Dow 30 άνοδο σημείωσαν μεταξύ άλλων οι Αpple, Home Depot, IBM, American Express, Goldman Sachs, Verizon. Aντίθετα στο κόκκινο βρέθηκαν Coca Cola, Visa, General Electric.

Iσχυρά κέρδη υψηλότερα του 8% πέτυχε η μετοχή του Twitter στον απόηχο της αναβάθμισης από τη JP Morgan. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι τίτλοι των Wells Fargo και Βank of America.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ πραγματοποίησε άλμα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders). Ο δείκτης της NAHB σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων, στις 74 μονάδες.
Σημειώνεται πως οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν βελτίωση του κλίματος.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαοχτώ ετών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 70 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε 0,6% στα 1.265 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες κατέγραψε το αργό. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού διολίσθησε 0,2% στα 57,14 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα στα 63,06 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα έναντι ενός καλαθιού ανταγωνιστικών νομισμάτων. Το ευρωπαϊκό νόμισμα επωφελήθηκε από την αδυναμία του δολαρίου, σημειώνοντας άνοδο 0,35% στα 1,179 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των treasuries. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου αυξήθηκε στο 2,385%, ενώ η απόδοση του 30ετους αμερικάνικου ομολόγου κινήθηκε υψηλότερα στο 2,7355%.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.792 μονάδες με άνοδο 0,57%. Στη σημερινή συνεδρίαση πέτυχε το 70ο ανοδικό ρεκόρ για το 2017, επίδοση που δεν έχει πετύχει ποτέ στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Το 2016 σημείωσε 26 ιστορικά ρεκόρ.

Ο Nasdaq έκλεισε στις 6.994 μονάδες με άνοδο 0,84%, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε υψηλότερα των 7.000 μονάδων. Ανοδος 0,54% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.690 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v