Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eσπασε το φράγμα των 7.000 μονάδων ο Nasdaq

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σκαρφαλώνοντας σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Διολισθαίνει το δολάριο. Kέρδη 1,7% για την Intel.

Eσπασε το φράγμα των 7.000 μονάδων ο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, εν μέσω ισχυρής δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και μετά την ανακοίνωση πως θα ψηφιστεί αύριο το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ από το Κογκρέσο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 24.846 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 7.002 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,62% στις 2.692 μονάδες. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Campbell Soup ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει τη Snyder’s Lane έναντι $4,87 δισ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ πραγματοποίησε άλμα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders).

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο δείκτης της NAHB σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων, στις 74 μονάδες. Σημειώνεται πως οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν βελτίωση του κλίματος.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαοχτώ ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,4% στα 57,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,39% στα 1.262 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1798 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,372%.

Στο ταμπλό, άνοδο πάνω από 1,5% σημειώνουν οι μετοχές των Intel και Cisco. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v