Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» τις τράπεζες

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες, μετά το «sell-off» στις μετοχές των τραπεζών. Απώλειες 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά πάνω από 3% για την Goldman Sachs.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street με «βαρίδι» τις τράπεζες

H βουτιά των τραπεζών ασκεί πιέσεις στις αμερικάνικες μετοχές, με τον Nasdaq να υποχωρεί από τα νέα επίπεδα ρεκόρ στα οποία σκαρφάλωσε στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 20.954 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,52% στις 6.171 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,35% στις 2.404 μονάδες. 

Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται 2,57% υψηλότερα τον Μάιο και θα κλείσει με κέρδη για έβδομο διαδοχικό μήνα. Είναι το μεγαλύτερο σερί από το 2013. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 1,3% τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,5%.

Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων υποχώρησε 1,7% στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, 4,7% στις μεσοδυτικές και 2,7% στο Νότο. Μόνο στις δυτικές πολιτείες σημειώθηκε άνοδος του δείκτη, κατά 5,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,13% χαμηλότερα στα 48,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,2% στα 1.269 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της λίρας. Οριακές μεταβολές σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,123 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 2,21%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος. Η μετοχή της Goldman Sachs βουτάει 3,6% στα 210 δολάρια. 

Απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της JP Moragn, στα 82 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v