Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τα macro. Πτώση 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Σε νέα υψηλά η Amazon, πάνω από τα 1.000 δολάρια.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα μακροοικονομικά στοιχεία.  

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 21.032 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,05% στις 6.026 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 2.410 μονάδες. 

Οι S&P 500 και Nasdaq προέρχονται από ένα ράλι επτά διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη σε έξι από τις επτά συνεδριάσεις. Το ράλι οδήγησε τον S&P 500 σε νέα ρεκόρ και τον επανέφερε πάνω από τις 2.400 μονάδες, που θεωρείται ένα κρίσιμο ψυχολογικό όριο. Ο Nasdaq σκαρφάλωσε και αυτός σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Dow βρίσκεται σε απόσταση 30 μονάδων από το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε επιτύχει το Μάρτιο.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες σκαρφάλωσαν κατά 0,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 0,4% σημείωσαν και τα προσωπικά εισοδήματα τον Απρίλιο.

Οι Αμερικανοί είχαν δαπανήσει πολύ λιγότερο τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη στο 1,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,92% στα 49,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,54% χαμηλότερα, στα 1.264 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1177 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,28%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο των 1.000 δολαρίων. 

Σύμφωνα με τη FactSet, μόλις 14 ακόμα μετοχές διαπραγματεύονται πάνω από τα 1.000 δολάρια ανά μετοχή.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v