Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Υποχωρούν από τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη Fed. Νέα άνοδος για το δολάριο. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Άλμα 46% για τη μετοχή της Snap.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ράλι, που οδήγησε τον Dow Jones πάνω από τις 21.000 μονάδες, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed και στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Ο βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 0,02% στις 21.109 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,19% στις 5.893 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,2% στις 2.391 μονάδες.

«Εκεί που φαινόταν πως οι επενδυτές άρχιζαν να εμφανίζουν μια κόπωση στο ράλι Τραμπ, την Τετάρτη σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη στις ΗΠΑ το 2017», ανέφερε σε σημείωμά του προς τους πελάτες, αναλυτής της Oanda. «Φαίνεται πως οι επενδυτές όχι μόνο δεν χάνουν την υπομονή τους με την ασαφή ρητορική του Τραμπ, αλλά αποδέχονται την εκτίμηση της Fed πως χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, για να μην υπερθερμανθεί η οικονομία», πρόσθεσε.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 25 Φεβρουαρίου κατά 19.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 223.000. To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 1973.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πως οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 243.000.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Snap ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τα 25 δολάρια, πραγματοποιώντας ράλι 46%. Η Snap, «μαμά» εταιρία του Snapchat, μπήκε στο χρηματιστήριο με αξία της IPO τουλάχιστον διπλάσια από του Facebook, πουλώντας 200 εκατ. μετοχές στα 17 δολάρια τη μετοχή. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,58% χαμηλότερα στα 52,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,79% στα 1.240 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο συνεχίζει την ανοδική πορεία, καθώς μεγαλώνουν οι πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Η αξιωματούχος της Fed, Lael Brainard, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται σε μετάβαση προς ένα πιο σταθερό μονοπάτι ανάπτυξης και μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα είναι κατάλληλη «σύντομα».

Στο ταμπλό, βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Caterpillar, μετά από δημοσιεύματα ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν τρία από τα γραφεία της εταιρείας.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v