Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η Wall Street

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall με τον Dow Jones να μη φαίνεται σε θέση να ξεπεράσει τις 20.000 μονάδες πριν τα Χριστούγεννα. Με οριακά κέρδη έκλεισε το αργό

Με βήμα σημειωτόν η Wall Street

Oριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, στην τελευταία συνεδρίαση πριν τα Χριστούγεννα, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει χαμηλός. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 19.913 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,01% στις 5.448 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,02% στις 2.260 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης δύσκολα θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 20.000 μονάδων πριν από τα Χριστούγεννα.

Αφότου πλησίασε 13 μονάδες μακριά από το όριο την Τρίτη, ο δείκτης έχει καταγράψει πτώση τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, κλείνοντας στις 19.918 μονάδες την Πέμπτη.

«Η λέξη της ημέρας είναι “διακοπές», κάτι που έχει επικρατήσει σαν κλίμα ολόκληρη την εβδομάδα» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch. «Επιβραδύνθηκαν οι όγκοι συναλλαγών και η μεταβλητότητα, ενώ μετά τις εκλογές είχε και ένα καλό ράλι, οπότε χωνεύουμε τώρα το ράλι αυτό, το οποίο είναι υγιές» πρόσθεσε.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Μίτσιγκαν αυξήθηκε στις 98,2 μονάδες το Δεκέμβριο από 93,8 μονάδες το Νοέμβριο.

Η αρχική μέτρηση για το μήνα Δεκέμβριο ήταν στις 98 μονάδες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα επιβεβαιωθεί.

Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 89,5 μονάδες, από 85,2 το Νοέμβριο. Στις 111,9 μονάδες ανήλθε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών από 107,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν Νοέμβριο στις ΗΠΑ, σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων αυξήθηκαν 5,2% το Νοέμβριο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 592.000 συμβολαίων το μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων θα σημειώσουν άνοδο 2,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε απώλειες 1% και έκλεισε στο υψηλό έτους των 53,02 δολαρίων, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,1%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,043 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,538%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v