Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα στην ομιλία της Γέλεν. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Στο 2,54% κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους δείκτες να παραμένουν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ και τους επενδυτές να αναμένουν την πρώτη ομιλία της Τζάνετ Γέλεν μετά την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 19.877 μονάδες, ο Νasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 5.447 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 2.262 μονάδες.

H επικεφαλής της Fed θα δώσει ομιλία για την αγορά εργασίας σε πανεπιστήμιο στη Βαλτιμόρη.

Mετά τη λήξη της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε το Δεκέμβριο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Markit διαμορφώθηκε στις 53,4 μονάδες το Δεκέμβριο, από 54,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,37% χαμηλότερα στα 51,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,25% στα 1.140 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,54%.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,7% πραγματοποιεί η μετοχή της Disney, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του νέου «Star Wars» στους κινηματογράφους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v