Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές διαθέσεις στη Wall Street μετά τη Fed

Περιορίστηκαν οι πιέσεις στη Wall Street μετά τη Fed με τους δείκτες Dow Jones και S&P να γυρίζουν σε θετικό έδαφος. Πτώση για το πετρέλαιο και τον χρυσό. Χαμηλότερα το δολάριο έναντι του ευρώ.

Με οριακές διακυμάνσεις και με ανοδικές διαθέσεις κινείται το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,03% στις 18.560 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο μόλις 0,06% στις 2.179 μονάδες ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,04% στις 5.225 μονάδες. Σημειώνεται ότι εχθές οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς κινήθηκαν χαμηλότερα, μετά τα απανωτά ιστορικά ρεκόρ που είχαν καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες.  

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, κάποια μέλη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας υπογράμμισαν στη συνεδρίαση του Ιουλίου ότι θα χρειαστεί αύξηση επιτοκίων σύντομα, καθώς τα χαμηλά επιτόκια ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Ωστόσο, άλλα μέλη της Fed επισήμανα ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση της αγοράς εργασίας προτού προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, φοβούμενα πιθανή μελλοντική επιβράδυνση.

Εχθές, το μέλος της Fed William Dudley δήλωσε ότι πλησιάζει η ώρα για μια ακόμη αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, τονίζοντας ότι είναι πιθανή μια κίνηση ακόμη και το Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της Fed της Atlanta, Dennis Lockhart σημείωσε ότι είναι σίγουρος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου, υπογράμμισε ότι δεν αποκλείει "τουλάχιστον" μια αύξηση επιτοκίων εντός του έτους. 

Σημειώνεται ότι η αγορά αποτιμά μια πιθανότητα 15% για αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο και πιθανότητα 52% κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο μετά τη Fed. Ειδικότερα το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1287 από 1,1279 την προηγούμενη μέρα.

Διορθώνει σήμερα το πετρέλαιο καθώς περιορίζονται οι προσδοκίες για πάγωμα παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, μετά τις δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου ότι η χώρα δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια συμφωνία

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,7% στα 46,2 δολάρια το βαρέλι. 

Πτωτικά και ο χρυσός με απώλειες 0,6% στα 1.349 δολάρια την ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v