Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall με το βλέμμα σε Yellen και πετρέλαιο

Εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street εξαιτίας της «βουτιάς» της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 40 δολ. Στο επίκεντρο η ομιλία Yellen και οι χρησμοί για τα επιτόκια. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Σε υψηλό 5,5 ετών η απόδοση των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων.

Στο κόκκινο γύρισαν όλοι οι δείκτες της Wall Street εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται στην τιμή του πετρελαίου. Αυτή την ώρα ο μαύρος χρυσός καταγράφει "βουτιά" 4,6% στα 39,94 δολάρια ανά βαρέλι. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,69% στις 17.765 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% χαμηλότερα στις 5.133 μονάδες και ο S&P 500 διολισθαίνει 0,89% στις 2.084 μονάδες.

Νωρίτερα σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen υποστηριξε ότι θα δημιουργηθούν ρίσκα στην οικονομία σε περίπτωση που παραμείνουν χαμηλά τα επιτόκια για παρατεταμένη περίοδο. 

Επιπλέον δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Beige Book όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία τρέχει με ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 217.000 νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε υψηλό 5,5 ετών σκαρφαλώνει η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων, στο 0,942%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,058.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,52% στα 1.058 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, άλμα 4,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Yahoo. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει αργότερα την Τετάρτη το ενδεχόμενο πώλησης των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι μετοχές των Amazon, Google και Netflix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v