Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Αποκλείστηκε αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο. Αλμα 2% στο πετρέλαιο. Κέρδη για χρυσό. Άνοδος 1,4% για το ευρώ στο 1,08 δολ. Κάτω από το 2% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Wall Street με ώθηση από τις αποφάσεις της Fed αναφορικά με το guidance των επιτοκίων.

Ειδικότερα, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Απρίλιο. Παράλληλα η Fed εγκατέλειψε την φράση ότι θα παραμείνει υπομονετική στην αύξηση των επιτοκίων, ανοίγοντας την πόρτα για μια αύξηση τον Ιούνιο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,81% στις 17.996 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 4.969 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,87% στις 2.092 μονάδες.

Ο S&P έχει χάσει περίπου 2% από το ρεκόρ που σημείωσε στις 2 Μαρτίου, καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες ότι το ισχυρό δολάριο θα πλήξει τα κέρδη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,08.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού ενισχύεται 2,62% στα 44,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινείται 1,55% υψηλότερα στα 1.167 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους υποχωρεί κάτω από το 2%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της FedEx καταγράφει πτώση 1,1%, μετά τη μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη του 2015. 

Η μετοχή της Adobe υποχωρεί 3,7%. Οι πωλήσεις δεύτερου τριμήνου ήταν λιγότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Κέρδη 2,5% σημειώνει η μετοχή της Oracle μετά την αύξηση του μερίσματος. Η εταιρεία ανέφερε πως τα έσοδα αυξήθηκαν 6% το τρίτο τρίμηνο. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v