Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed έδωσε ώθηση στη Wall Street

Άνοδος στη Wall μετά από διήμερο σερί απωλειών. Τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, λέει η Fed. Άλμα 5,6% για τη μετοχή της Alcoa. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Ένατη διαδοχική πτώση για το πετρέλαιο. Υψηλότερα ο χρυσός.

Σε ανοδικό κανάλι παρέμεινε η Wall Street και μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ φέρονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα η Fed θα προχωρήσει σε μια τελική μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων κατά 15 δισ. δολ. τον Οκτώβριο μετά από περικοπές 10 δισ. κάθε προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed θα αποκάλυπτε την πρόθεση των Κεντρικών Τραπεζιτών να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά προβλεπόταν.

Άλλωστε και η Goldman Sachs –μετά τις JP Morgan και Bank of Tokyo –προέβλεψε ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,47% στις 16.985,61 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 1.972,83 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,63% στις 4.419,03 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της Alcoa πρωταγωνίστησε στην άνοδο του S&P, καταγράφοντας κέρδη 5,6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β' τριμήνου. Συγκεκριμένα ο όμιλος γνωστοποίησε καθαρά κέρδη 138 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 119 εκατ.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Gigamon «βούλιαξε» 32,5% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για το β' τρίμηνο.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Container Store Group υποχώρησε 15% καθώς ανακοίνωσε ζημιές στο τρίμηνο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,49 δολ., σημειώνοντας πτώση 0,6% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 0,8% στα 22,53 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3605 δολ. Επιπλέον το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,73 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,58% ενώ την Τρίτη είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το 2,55%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,1% στα 102,26 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,1% στα 1.331 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v