Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall

Οριακές απώλειες στη Wall καθώς η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s μετρίασε τον αρχικό ενθουσιασμό για την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο.

Οριακές απώλειες στη Wall καθώς η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s μετρίασε τον αρχικό ενθουσιασμό για την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη. Κέρδη για τις ευρωαγορές.

Η εντυπωσιακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη δεν κατάφερε να αναπτερώσει τις ελπίδες των επενδυτών για ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street καθώς η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά 4 βαθμίδες από τη Moody’s καθήλώσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης, κυριάρχησε η πίστη των επενδυτών ότι τελικά η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δε θα καμφθεί από την κρίση δημοσιονομικού χρέους στην Ευρωζώνη μετά την άνοδο έκπληξη κατά 9,5% της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο.

Παράλληλα οι εταιρικές ανακοινώσεις, συγχωνεύσεων και εξαγορών, σε διεθνές επίπεδο, κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης.

Αναλυτικά, η γαλλική AXA διεξάγει συνομιλίες για την πώληση του βρετανικού βραχίονα προς 4 δισ. δολ. στην Resolution ενώ η Cablevision Systems συμφώνησε να αγοράσει την Bresnan Communications προς 1,4 δισ. δολ.

H μετοχή της JetBlue Airways ενισχύθηκε 4% και της AMR- μητρική της American Airlines- κατά 2% κατόπιν σύστασης αγοράς των μετοχών τους από τη Deutsche Bank.

Ισχυρή πτώση 7% για τη μετοχή της BP καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama κάλεσε τη διοίκηση του ενεργειακού κολοσσού να δημιουργήσει ειδικό ταμείο προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης της «ζημιάς» που προκλήθηκε στον Μεξικανικό κόλπο από την διαρροή πετρελαίου.

Άνοδος 1,7% για την τιμή του πετρελαίου στα 75,03δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 0,1% και 0,8%, αντίστοιχα.

Επιπλέον διατήρησε την ανοδική του πορεία το ευρώ έναντι του δολαρίου παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody's.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1,4% στα 21,28 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 2,5% στα 2,43 δολάρια. Κέρδη 2,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,53 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,2% στις 10.190,89 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,18% στις 1.089,63 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα μόλις 0,02% στις 2.243,96 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο τερμάτισε με άνοδο 0,74% στις 5.202,13 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,28% στις 6.125 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,98% στις 3.626 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v