Κυριαρχία πωλητών στην αγορά ομολόγων

Περισσότερες ήταν οι εντολές πώλησης έναντι αυτών αγοράς, στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενώ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές. Μικρές οι μεταβολές στη διατραπεζική αγορά.

Περισσότερες ήταν οι εντολές πώλησης, έναντι αυτών αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση της δευτερογενούς αγορά ομολόγων, αφού από το σύνολο των 1,868 δισ. ευρώ, τα 890 εκατ. ευρώ ήταν αγορές και τα 978 εκατ. ευρώ πωλήσεις.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με ημερομηνία λήξης Μάιος 2013 και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων (Μάιος 2014).

Το spread διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,188% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,46% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,29%.



Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν σημαντική μεταβολή. Το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής αυξήθηκε στο 2,10% από 2,06%, ενώ χωρίς μεταβολή έμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Επίσης, αμετάβλητο στο 2,07% διατηρήθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ με άνοδο έως το 2,25% έκλεισε το επιτόκιο του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v