Ημέρα πωλητών στην αγορά ομολόγων

Στους πωλητές ανήκε η σημερινή ημέρα αναφορικά με τη δετερογενή αγορά ομολόγων, ενώτο μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον εμφάνισε η έκδοση των 20ετών τίτλων. Με μηδενικές μεταβολές τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Στους πωλητές ανήκε σήμερα ο πρώτος λόγος στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς από το σύνολο των 3,155 δισ. ευρώ, τα 1,555 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,6 δισ .ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 20ετή ομόλογα με ημερομηνία Οκτώβριος 2022 και στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με ημερομηνία λήξης Μάιος 2014. Το spread διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,188% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,46% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,29%.



Για μία ακόμα ημέρα, στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής διατηρήθηκε αμετάβλητο, όπως και αυτό των δύο ημερών και αυτό στη διάρκεια του ενός μηνός. Με άνοδο στο 2,15% από 2,18% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v