Κυρίαρχοι οι αγοραστές στην ΗΔΑΤ

Τον πρώτο λόγο είχαν σήμερα οι αγοραστές στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενώ τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν οριακά ανοδικά.

Στους αγοραστές ανήκε σήμερα ο πρώτος λόγος στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, αφού από το σύνολο των συναλλαγών (3,655 δισ. ευρώ), τα 1,925 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,73 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Για μία ακόμη ημέρα, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα, με ημερομηνία λήξης το Mάιο του 2013 με 550 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων (Μάιος 2014) με 955 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,17% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,35% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,17%.

Άνοδο στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά. Το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2%, ενώ μικρή μείωση στο 2% από 2,05% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αντίθετα αμετάβλητο στο 2,05% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, όπως και αυτό στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v