Πτώση των τιμών στην εγχώρια αγορά

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ωστόσο, δεν κατόρθωσε τελικώς να αντιστρέψει την εικόνα, με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης να κυριαρχήσουν οι πωλήσεις.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ωστόσο, δεν κατόρθωσε τελικώς να αντιστρέψει την εικόνα, με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης να κυριαρχήσουν οι πωλήσεις.

Το σύνολο των συναλλαγών στο ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,157 δισ.ευρώ, εκ των οποίων τα 1,372 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,785 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Mάιος 2013) με 875 εκατ ευρώ καθώς και στα 10ετή ομόλογα παλαιότερης έκδοσης (λήξεως Μαίου 2012) με 361 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,10% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επείπεδο του 4,03% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,91%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βαχυχρόνιες κυρίως κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,13% Με πτώση στο ίδιο επίπεδο (2,13%) έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,15% παρέμεινε, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, αμετάβλητο στο 2,04% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v