Πτωτικές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τους αναλυτές της αγοράς να επισημαίνουν ότι η αγορά εισέρχεται σταδιακά σε φάση διόρθωσης. Στην ΗΔΑΤ οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τους αναλυτές της αγοράς να επισημαίνουν ότι η αγορά ομολόγων εισέρχεται σταδιακά σε φάση διόρθωσης. Στην ΗΔΑΤ οι συναλλαγές ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,274 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,205 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,069 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Mάιος 2013). Το περιθώριο υποχώρησε οριακά στο επίπεδο του 0,1078% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,95% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,85%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας παρέμεινε στο επίπεδο του 2,15%. Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,16% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, με περαιτέρω άνοδο στο 2,10% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v