Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Παρά την άνοδο ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα χαμηλά έτους. Στο 3,36%, έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης ανέβηκαν σε μια συνεδρίαση με πιο ήπιες συναλλαγές, μετά τις αναταράξεις στα χρηματιστήρια στην αρχή της εβδομάδας, αν και οι αποδόσεις σε τίτλους αναφοράς εξακολουθούσαν να βρίσκονται κοντά στο χαμηλότερο έτους.

Ένας δείκτης που μετρά την αστάθεια στην αγορά ομολόγων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, όμως, αντανακλώντας την αναταραχή αυτή την εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων, το σημείο αναφοράς για το μπλοκ της ευρωζώνης, αυξήθηκαν κατά 3,6 μονάδες βάσης στο 2,22%, ενώ οι αποδόσεις του διετούς, που είναι πιο ευαίσθητο στις μεταβολές των προσδοκιών για τα επιτόκια, αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,405%. Οι αποδόσεις και στα δύο είναι σχεδόν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών, τις οποίες πολλοί χρησιμοποιούν ως δείκτη για τα πιο χρεωμένα μέλη της ευρωζώνης, αυξήθηκαν κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,676%, με το premium έναντι των γερμανικών ομολόγων στις 144,5 μονάδες βάσης.

Για το ελληνικό 10ετες η απόδοση κινείται στο 3,36%, έξι ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v