Χαμηλό έξι μηνών για την απόδοση του 2ετούς Bund

Υποχώρησε στο 2,568%, το χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Φεβρουαρίου. Είναι ευαίσθητη στις προσδοκίες για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Χαμηλό έξι μηνών για την απόδοση του 2ετούς Bund

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 2ετών ομολόγων της Γερμανίας, η οποία είναι ευαίσθητη στις προσδοκίες για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λόγω των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Οπως θυμίζει το Reuters, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού της Ισπανίας επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, στο 2,9% σε ετήσια βάση από 3,6% τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία από τα επιμέρους γερμανικά κρατίδια δεν κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντική αντίδραση των τιμών στην αγορά σταθερού εισοδήματος.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχώρησε στο 2,568%, το χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Φεβρουαρίου, μετά τα ισπανικά στοιχεία και ήταν τελευταία μειωμένη κατά 1,5 μονάδα βάσης (bps) στο 2,58%.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο, αν και οι οικονομίες στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία αναπτύχθηκαν.

Οι traders αύξησαν ελαφρώς τα στοιχήματά τους για μειώσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ φέτος, τιμολογώντας 54 μ.β. περαιτέρω χαλάρωσης από το τρέχον επίπεδο του 3,75%, σύμφωνα με την τιμολόγηση της αγοράς παραγώγων. Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις προσδοκίες γύρω από τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, που αποτελεί το σημείο αναφοράς για το μπλοκ της ευρωζώνης, υποχώρησε κατά 0,5 μ.β. στο 2,35%, λίγο πάνω από το χαμηλό έξι εβδομάδων. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.

Στο 3,37% κινείται καθοδικά η απόδοση του 10ετούς ελληνικού.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v