Ελκυστικά τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων, με του 10ετούς γερμανικού στο 2,20%. Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η πτώση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κάνουν τα ομόλογα πιο ελκυστικά.

Ελκυστικά τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα

Κατά τρεις με τέσσερις μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με του γερμανικού στο 2,20%, του αντίστοιχου γαλλικού στο 2,98%, του ιταλικού στο 3,64%, του ισπανικού στο 3,07% και του αντίστοιχου ελληνικού στο 3,29%.

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη αύξησαν την ελκυστικότητα των ομολόγων, αν και το χρέος των χωρών της ευρωζώνης που θεωρούνται πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις, όπως η Ιταλία, τα πηγαίνει λιγότερο καλά.

"Η αδυναμία της χρηματιστηριακής αγοράς, η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και η επιβράδυνση της προσφοράς ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων τον Αύγουστο αποτελούν υποστηρικτικούς παράγοντες για τα ευρωπαϊκά ομόλογα", δήλωσε ο Εμμανουήλ Καρίμαλης, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών επιτοκίων της UBS.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v